Passivt brandskydd

Brandskyddsmaterial

För en effektiv och pålitlig brandtätning använder Täby BrandskyddsTeknik TBT Firestop® brandtätningsprodukter. TBT Firestop® används vid installationsgenomföringar och rörgenomföringar mellan brandceller så att brandcellernas täthet kan bibehållas med säkrad brandsäkerhetsfunktion. Samtliga produkter är godkända av Sunda Hus, Byggvarubedömningen och Svanens Husproduktportal.

Brandskyddsmaterial för olika användningsområden

  • TBT Firestop® Compo – Brandskyddsmassa avsedd för brandtätning av rörgenomföringar i väggar och bjälklag. Produkten är gipsbaserad och har ett mycket brett användningsområde – idealisk för de flesta typer av brandtätningar. TBT Firestop® Compo är även godkänd för användning i gipsväggar utan kortlingar i hålkanter.
  • TBT Firestop® 50 – Akrylbaserad fogmassa för brandtätning av hål, fogar och liknande öppningar i brandcellskiljande konstruktioner. Utmärkt vid exempelvis montering av schakt- och gipsväggar, håldäckselement, samt tekniska genomföringar för kablar och rör. TBT Firestop® 50 är även godkänd av Byggvarubedömningen samt har LEED och VOC certifikat.
  • TBT Firestop® 110 – En expanderande grafitfog idealisk för tätning av kablar, plaströr och öppningar i brandcellsskiljande byggnadsdelar. Produkten är även utmärkt för massiva byggnadsdelar i lättbetong (bjälklag och väggar), tegel, samt lättväggar (väggar av gips). TBT Firestop® 110 är godkänd av Byggvarubedömningen, och har VOC och LEED certifikat.
  • TBT Firestop® Tunnel – Ett brandskyddsmaterial i form av en 1-komponentsmassa som är brandskyddande och fuktighetsbeständig i samma moment.  TBT Firestop® Tunnel är rökgastät, åldersbeständig, temperaturbeständig mellan -30°c till +150°c, samt flexibel även efter att den härdat. Dessutom är materialet fullt övermålningsbart, samt antimögelbehandlat.

Beställ brandskyddsmaterial i vår webbshop