Aktivt brandskydd

Första hjälpen & hjärtstartare

Hur agerar du om en medarbetare blir skadad eller drabbas av hjärtstillestånd på arbetet? Att man har den grundläggande utrustningen när olyckor händer gör att man kan förhindra att det blir värre – och även rädda liv. Täby BrandskyddsTeknik levererar ett praktiskt sortiment av första hjälpen-kits från marknadsledande Cederroths, lämpliga för både byggarbetsplatser och färdigbyggda lokaler. En första hjälpen – väska eller låda finns i olika utföranden och vi hjälper gärna till med att välja rätt innehåll till din arbetsplats.

Första hjälpen – kit

Röda Korset rekommenderar att första hjälpen-kit ska finnas både i hemmet och på arbetsplatsen. Det gör att man kan handskas med skador och olyckor. Blödningar kan enkelt stoppas och infektioner förhindras. Olika kit innehåller olika saker, vi hjälper dig gärna med att ta fram en väska som passar just din arbetsplats.

Vår leverantör är Cederroths, som är marknadsledande på första hjälpen-kits.

Första hjälpen-väskan finns i olika utföranden men ska innehålla saker som:

 • Kompresser
 • Bandage i vävt material
 • Kompresser i gasväv
 • Textilplåster i olika storlekar
 • Antiseptiska servetter
 • Sax
 • Pincett
 • Tejp
 • Ögonskölj
 • Engångshandskar
 • Filt

Det är viktigt att alltid kontrollera så att alla delar finns i väskan eller lådan och att ersätta förbrukat material.

Köpa hjärtstartare – en investering i liv

På de flesta arbetsplatser är brandsläckare och ett första hjälpen-kit självklara livräddare. Det är hög tid att hjärtstartare blir lika självklart. Den fungerar så att den guidar användaren med röst och symboler eller text, och ger användaren vägledning om lämpliga åtgärder.

En hjärtstartare är en mindre EKG-apparat med tillhörande elektroder som klistras fast på bröstet. Maskinen kan både läsa av hjärtrytmen och kan starta om hjärtat med en strömstöt i händelse av plötsligt hjärtstopp. Hjärtstartaren används efter att man påbörjat hjärt-lungräddning och ringt 112 om en person blivit medvetslös och inte andas. Sedan växlar man mellan hjärt-lungräddning och att använda hjärtstartaren.

Som leverantörer ser TBT till att hjärtstartaren är komplett och fungerar som den ska.

Alla arbetsplatser som har en hjärtstartare kan registrera det hos hjartstartarregistret.se SOS Alarm använder det registret för att livräddare ska kunna hitta närmaste hjärtstartare. Att skaffa hjärtstartare till arbetsplatsen är alltså ett val som leder till att liv räddas och SOS Alarm kan arbeta mer effektivt.

Vi hjälper dig med första hjälpen-kit och hjärtstartare

TBT ser över ditt behov och lämplig placering av hjärtstartaren och första-hjälpen-lådan. Vi levererar produkterna till dig och installerar moderna hjärtstartare. Den information och utbildning som behövs för att använda utrustningen kan vi också erbjuda.